Reguli generale şi măsuri de prevenire și stins incendii

instalatii de stins incendii
imagine din depozit Alsting. Instalatii de stins incendii gata de a fi livrate; stingătoare clasice

Un incendiu ar putea izbucni (teoretic) oricând dacă sunt îndeplinite câteva condiții. Este vorba de cele trei elemente constitutive ale riscului maxim, cunoscute în mediul de specialitate ca triunghiul incendiului. Despre acesta vă relatam și în „Sisteme de stins incendii cu Inergen”. Astfel, pentru ca un incendiu să aibă loc și să se dezvolte este necesară o combinație între trei factori:

 • existența unei surse de căldură;
 • oxigen;
 • combustibil.

Pentru a nu fi la discreția celor trei factori ai triunghiului incendiului, societatea a descoperit și dezvoltat un număr de reguli. Respectând acest principii vă veți putea pune la adăpost de distrugerile pe care le poate provoca un incendiu.

Alsting Timserv Timișoara vine în întâmpinarea dvs. cu un set de servicii menite în a vă pune la adăpost de acest tip de evenimente absolut nedorite.

hidranți
exercitiu cu hidranți, cea mai simplă instalație de stins incendii

Ofertă de servicii și recomandări

Alsting Timserv Timișoara efectuează pentru clienții săi acel tip de servicii care necesită o specializare conformă cu acreditările noastre. La cerere și pe bază de contract efectuăm servicii complete în ceea ce privește instruirea personalului. Entitățile care apelează la serviciile Alsting Timișoara vor beneficia de asistența și consultanță în absolut orice privință referitor la PSI.

 • Indicăm beneficiarului un necesar de inventar al dotărilor de la fiecare loc de muncă și specifice activității de prevenire a incendiilor. Suntem preciși în ceea ce privește necesarul de mijloace folosite la stins incendii. Consiliem inclusiv în ceea ce privește conținutul materialelor vizuale de difuzare a informațiilor în acest sens.
 • Întocmim tematica pentru instructajul general și cele periodice pe linia de protecția muncii și aplicarea măsurilor pentru stins incendii pentru absolut toate categoriile de personal dintr-o instituție sau unitate de producție.
 • Efectuăm verificări periodice la locurile de muncă. Instructaje periodice cu lucrătorii și coordonatorii acestora. Pe un plan general, ne ocupăm de toate aspectele referitoare la tematică și modalitatea de instruire a acestora.
 • Exerciții practice de pregătire și testare a capacității de reacție în situația unor incendii.
 • Vă susținem în relația cu autoritățile de control, asigurăm realizarea documentațiilor și obținerea avizelor specifice.

Reguli generale de PSI

Alsting Timserv Timișoara poate fi așadar partenerul dvs. Totuși, pentru preîntâmpinarea majorității cauze care pot provoca incendii, vă sugerăm respectarea câtorva reguli cu caracter general.

 • Să elaborați și să aplicați principiile planului general de protecție împotriva incendiilor;
 • Manipularea corectă a materialelor și substanțelor combustibile;
 • Păstrarea ordinii și curățeniei la locul de muncă oferă o siguranță suplimentară.
 • Păstrați echipamentele și instalațiile de stins incendii în zona de lucru. Asigurați un acces facil la acestea pentru a putea fi folosite la controlarea folcukui înainte ca acesta să se extindă.

V-am prezentat câteva din serviciile oferite de Alsting Timișoara. De asemenea, recomandările cu caracter general vă vor menține mereu în zona sigură relativ la pericolul izbucniii unui incendiu.

Posesia unor instalații de stins incendii performante și bine întreținute este și ea un factor de siguranță. Pentru orice alte informații vă rugăm să ne contactați.

Legislație în domeniu și exigențele autorităților relativ la prevenirea și stingerea incendiilor găsiți și pe site-ul ISU Timișoara